duminică, 16 septembrie 2012

TABLETA CU ŞTIRI NECONVENŢIONALE - 21


Urmare a evenimentelor 
petrecute în ultimul timp 
reiau pentru tine, cititorule, 
prezentarea de articole în secţiunea 
TABLETA CU ŞTIRI 
NECONVENŢIONALE. 
Citeşte şi te minunează!

AVENTURA
CELUI MAI  VESTIT 
TAXIMETRIST DIN EUROPA
CU SOSIA ANGELINEI JOLIE

Cel mai vestit taximetrist din Europa se numeste Nicolae Stan, are 34 de ani, este de fel din Niculiţel, căsătorit, cu trei copii, lucrează, mai bine zis, a lucrat la o companie de taximetre, din oraşul de la gurile Deltei – Tulcea, care efectua şi diferite comisioane la cererea telefonică a clienţilor, atât ziua cât şi noaptea.    
 Dânsei, sosia Angelinei Jolie, pe numele adevărat Luminţa Perijoc, de 30 de ani, necăsătorită, nu se stie ce lucra, umblând în carje urmare a unui accident mai vechi, îi vine tam-nesam poftă (sete) nu de un pahar ci, de 2 – 3 sticle de vin, şi cum nu avea în debara, sună urgent la compania de taximetre.
 De aici începe aventura eroilor nostri:  amabilul şi frumosul “Nic cel mic” răspunde apelului domnişoarei “Lumi sfârc” şi aduce prompt la adresă, în trei tranşe, vinişorul solicitat. Deci, omul era în timpul servicului iar dânsa foarte însetată. Urmare a acestei întâlniri omul este salvat din ghearele “Angelinei” de către autorităţi după o luptă grea dar şi dulce şi bietul om râmâne pe veci cu o spaimă în suflet faţă de orice femeie, am citat din declaraţia sa. La aducerea celei de-a treia sticle de vin, năstruşnica Lumi se năpusteşte asupra lui Nic, ameninţându-l cu un cuţit şi obligândul s-o iubească. "In acel moment m-am supus ordinelor ei, care mi le-a ordonat. Ea a facut si sport, avea si niste forme bine dezvoltate". , "M-a băgat în bucătărie şi mi-a spus că trebuie să facă sex. Nu cred că era obişnuită să primească răspunsuri negative pentru că s-a enervat foarte tare când am refuzat. A scos un cuţit şi m-a obligat să mă dezbrac". a povestit taximetristul.  Nicuşor  cică ar fi fost batut si violat de către năbădăioasa L.
Soţia taximetristului a gasit chiar si un posibil motiv al atacului" "Este un barbat atragator, vorbeste si frumos si cred ca, probabil, din cauza asta. Daca o fi fost aia si dusa cu capul..."
Oricum, Nicolae are un mesaj pentru ea: "Luminita, am o intrebare, ca de la om la om. De ce n-ai vrut s-o rezolvam normal? Te intelegeam, te ajutam pana la urma..."
Şi iată cum justiţia românească mai are un proces pe rol, şi aşa nu prea avea, violarea unui domn de către o doamnă. In Românica orice e posibil!

TURBIOANE POLITICE 
LA BUCUREŞTI

Din prezumtivi eroi naţionali, Crin Antonescu şi Victor Ponta s-au metamorfozat  intr-un cuplu jalnic, care nu mai îndrazneşte să privească în ochii românilor. Un “ Don Quijote” spilcuit şi un “ Sancho Panza” super-obedient european, nu puteau să aducă fericirea aşteptată de votanţi. S-a dovedit în final că nu cutezanţa, ci doar interesul i-a mânat în luptă pe cei doi. Nu poţi sa fi în acelaşi timp şi cocoş, şi găină, pentru că rişti să cazi în cel mai jalnic derizoriu. Comportamentul celor doi co-preşedinţi ai USL este impardonabil, în condiţiile în care, cei doi au avut în mână toate atuurile.
Artizanii falsei ofensive a USL, nu au gândit niciodată, că în realitate, înfrângerea lor reprezintă de fapt, însăşi înfrangerea românilor care au votat cu bună-credinţă.  În afară de cetăţenii votanţi nu a pierdut nimeni. Traian Băsescu a redevenit Preşedinte.
Victor Ponta a rămas Prim-ministru.
Crin Antonescu a rămas în politică, păstrându-se în pole-position, Guvernul este bine-mersi, Parlamentul este şi mai bine-mersi. Doar «dobitocii» de alegători sunt rău-mersi. În sufletul acestora, senzaţia de neputinţă este mai puternică ca niciodată. Vindecare pentru criza morală din societate, nu există. Nemulţumirile se vor amplifica exponenţial, fiind potenţiale declanşatoare de explozii sociale. Nimeni nu mai crede în nimeni, nimeni nu mai crede în nimic, iar entuziasmul nu mai există, decât ca un cuvânt decalibrat şi lipsit de relevanţă. Ce se mai poate face cu o astfel de populaţie lipsită de orice speranţă, care nu mai regăseşte nicio valoare morală în jurul ei? Nimic! În niciun caz, astfel de oameni crunt dezamagiţi, nu pot fi folosiţi drept oşteni devotaţi ai progresului. Cetăţenii sunt toţi nişte neică-nimeni, o formă necesară şi sterilă, în timp ce miezul problemei este reprezentat de politicieni. Tragic este faptul că în timp ce hidoşii politicieni se luptă pentru poziţiile lor de aristrocraţi şi pentru bani, timpul trece, în mod ireparabil şi viaţa oamenilor se scruge aşa, urâtă şi rea, cum este ea modelată de către politicieni. În faţa unor asemenea bătălii dezamăgitoare, care storc chiar şi ultima picătură de vlagă din mii de suflete înşelate, nu se mai pot face cu bună-credinţă planuri. Nu se mai poate gândi sau prefigura un anume viitor. Pentru că el oricum, nu ar suna bine. Este necesar ca răul să se manifeste la intensitatea lui maximă, distrugând binele, ca abia după aceea să renască ceva nou din cenuşă.
Va fi nevoie de o revelaţie socială, greu de atins şi de implementat. Va fi necesar, ca românii să traiască aşa: fără speranţă, fără jegul fatalităţii mioritice şi fără nicio încredere în politicieni. Este necesar, ca de acum înainte, să abandonăm obiceiul de «a mânca politică pe pâine ».

Convingerea că întreaga clasă politică nu face altceva decât să îşi bată joc de neînsemnaţii cetăţeni, este deplină.

SUNTEM EUROPENI,
ŞI TOTUŞI INIMILE UNORA 
SUNT SUPERIOARE
FAŢĂ DE ALE ALTORA?!?!?!

Ştirea asta m-a cutremurat şi, după ce m-am mai liniştit un pic, acuma scriu. Unui roman din Italia i s-a refuzat un transplant de inima pe motiv că “inimile italienilor sunt pentru italieni".

Românul a fost salvat până la urmă dar, la o altă clinică italiană. Nu pot împărtăşi poziţia acelui aşa zic medic  italian. Oare el a depus jurământul lui Hypocrate?  Eu consider această motivare ca un gest rasist dacă nu, chiar fascist. De ce această diferenţă, de ce acest comportament? Am fost puternic  afectat de faptul că presa noastră, dar şi cea europeană nu a făcut tărăboiul care trebuia făcut.  Se ştie ce scandal face presa italiană şi cea europenă atunci când un cetăţean român dă astfel de ocazii. Acesta a fost un doctor italian, şi am spus totul!


***

DOUĂ EPIGRAME
DIN VIAŢĂ

POLITICHIE
de Ioan Pop – Cluj

Că-s opozant, eu nu ascund,
Şi demonstrez în piaţa mare,
Iar de supuşi, mă doare-n fund,
C-am încasat nişte …picioare?!?!?


STATISTICĂ  
de Ion Moraru – Galaţi

Din toţi românii noştri, vrei, nu vre,i
Cam 50 de procente sunt femei.
De aceia spun bărbaţii, şi-au dreptate,
Că pentru ei, femeia-i…jumătate!

________xxXXx________


CÂTEVA MEDALII 

DIN TRANSILVANIA

Informaţii generale despre medalistică
şi subiectul ei de studiu, medalia, 
poţi citi în articolul 
LE HAVRE - FRANŢA


Arad  - 6 Octombrie  * 1849 - 1890

Arad - 1890
Arad este reședința și cel mai mare oraș al judeţului Arad, situat pe cursul inferior al râului Mureş în vestul României. La recensământul din anul 2002 avea o populație de 172.827 locuitori. În poză este reprezentat Palatul administrativ din Arad. 

Timişoara - Temesvar
Timișoara (în graiul bănățean Cimișoara, în germană Temeschwar, alternativ Temeschburg sau Temeswar, în maghiară Temesvár, în sârbă Темишвар/Temišvar, în limba bulgarilor bănăţeni Timišvár; în traducere: „Cetatea de pe Timiş”) este reședința și cel mai mare oraș al judeţului Timiş din regiunea istorică Banat, vestul României.În anul 2010, având 311.586 locuitori, era al doilea oraş ca populaţie din România. Numele localității vine de la râul Timiş (trecând actualmente la sud de municipiu), numit de romani în antichitate Tibisis sau Tibiscus. În poză este reprezentată Piaţa Victoria din Timşoara, noaptea.

Bistriţa - 1896
Bistrița, mai demult Bistrițiu, Bistriță, Târgul Roșu (în dialectul săsesc Nîsner-Bistritz, Nîzn, Bästerts, Bîsterts, în germană Bistritz, Nösen, în maghiară Beszterce) este reședința judeţului Bistriţa-Năsăud, Transilvania, România, și cel mai mare oraș din acest județ, cu o populație de 86.109 locuitori (2002). În poză este reprezentată o vedere de ansamblu asupra oraşului Bistriţa. 

Turda - 1906 
Turda (în latină Potaissa, în germană Thorenburg, în maghiară Torda) este un municipiu în judeţul Cluj, Transilvania, România, cu o populație de 43.472 locuitori (la 20 octombrie 2011). Se situează la circa 30 km sud-est de municipiul Cluj Napoca. În poza este prezentată o vedere de ansamblu asupra oraşului Turda.
____________ooOoo_____________

Germania - Calea ferată - Karlsruhe
10 bilioane mărci 1923

Câteva vignete de pe bonduri şi certificate americane

con_dorul@yahoo.com


Niciun comentariu: